reteta 400
Eu prepar blatul in general cu o zi inainte de a avea nevoie de tort.
Separ albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare.
Galbenusurile le mixez cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaug cate o lingura de apa minerala.
Renunt la mixer si ajutandu-ma de o lingura de lemn,incorporez in amestecul de galbenusuri faina si albusurile batute spuma. Acest lucru il fac treptat,pun o lingura de faina si una de albusuri, apoi amestec usor, de jos in sus sa nu se lase spuma.
Impart amestecul in doua, in prima parte incorporez 2 linguri de sfecla maruntita si in cealalta parte incorporez pudra de roscove.
Intr-o cratita incapatoare unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina, am pus cate o lingura de amestec cu roscove, una cu amestec cu sfecla pana la epuizarea intregii cantitati.
Am dat blatul la cuptor la temperatura moderata pana a trecut testul cu scobitoarea.
L-am lasat la racit pana a doua zi cand l-am impartit in 3 foi.
Crema se obtine mixand frisca (rece) cu dulceata de capsuni si sfecla rosie maruntita. Umplem foile cu o parte din aceasta crema iar cu restul cremei imbracam tortul.
Topim in 3-4 linguri de lapte ciocolata alba la foc mic, apoi o repartizam pe tort.
Deasupra punem carlionti de ciocolata cu lapte.
Lasam 2-3 ore tortul la rece inainte de servire.
Pofta buna!