Tort cu rodie

de Lau in Torturi, 5 Dec 2013 | 4431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • zeama de la 1 rodie
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de rodie
  • Decor
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rodie:

Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam greu prima data:)) timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat si mai mixam pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cu o lingura/paleta amestecam usor pana ce se omogenizeaza bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 blatul.

Crema - mixam frisca si smantana (in boluri diferite). Adaugam smantana peste frisca (din care am oprit putin pentru decorare), adaugam si zeama de rodie si mixam/amestecam pana ce se incorporeaza.

Asamblarea - pe un platou asezam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema (am oprit putina ca sa decorez). Adaugam a 2 foaie o insiropam. Ungem tortul cu un rand de frisca (oprita) si dam la rece 30 minute, dupa care scoatem si repetam inca o data ca sa acoperim bine tortul. Dam din nou la frigider 30 minute, dupa care decoram cu ciocolata topita cu smantana si cu crema oprita. Deasupra am adaugat samburi de la rodie.

Dam la rece 2 ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca