Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam greu prima data:)) timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat si mai mixam pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cu o lingura/paleta amestecam usor pana ce se omogenizeaza bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 blatul.
Crema - mixam frisca si smantana (in boluri diferite). Adaugam smantana peste frisca (din care am oprit putin pentru decorare), adaugam si zeama de rodie si mixam/amestecam pana ce se incorporeaza.
Asamblarea - pe un platou asezam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema (am oprit putina ca sa decorez). Adaugam a 2 foaie o insiropam. Ungem tortul cu un rand de frisca (oprita) si dam la rece 30 minute, dupa care scoatem si repetam inca o data ca sa acoperim bine tortul. Dam din nou la frigider 30 minute, dupa care decoram cu ciocolata topita cu smantana si cu crema oprita. Deasupra am adaugat samburi de la rodie.
Dam la rece 2 ore inainte de servire