Blatul:
Separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,mixam pana devin spuma tare.
Adaugam si galbenusurile,cele 4 lg de apa rece si amestecam de jos in sus.
Incingem cuptorul la 180 grade.
La sfarsit punem faina treptat cu praful de copt si amestecam foarte bine de jos in sus.
Ungem o tava cu unt ,o tapetam cu hartie , turnam compozitia si o adaugam in cuptorul incins la 180 grade pt. 35 40 min.
Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min,facem testul cu scobitoarea .
Crema:
Amestecam amidonul,zaharul si cacaoa cu cateva lg de lapte,amestecam cu un tel foarte bine.Restul de lapte il punem la fiert.
Cand incepe sa fiarba laptele punem si amestecul,amestecand tot timpul cu telul sa nu se formeze cocoloase.
Cand incepe sa se ingroase oprim focul si o lasam sa se raceasca.
Adaugam untul mixat cu zaharul pudra, nucile macinate si esenta de rom peste crema rece.
Siropul:
Punem o craticioara pe foc,adaugam zaharul,lasam sa se caramelizeze apoi punem apa,asteptam sa se topeasca tot zaharul si oprim focul,adaugam esenta.
Taiem blatul in 3 straturi egale,insiropam pe rand si punem cate un strat de crema.
Eu am ornat cu frisca si nuci macinate.