Tort cu mousse de portocale

de Miha in Torturi, 11 Feb 2011 | 6000 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Ela, ca m-a rugat sa-i fac tort. :))) La multi ani Eluco, sa fii sanatoasa si tot ce-ti doresti. :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru mousse de portocale:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • sucul de la 1 portocala (~100 ml)
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru uns blaturile:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de portocale:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana se intareste spuma si devine lucioasa.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga vanilia. Faina se cerne in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 4 si se coc 4 foi in tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coc in jur de 10-15 minute, pana incep marginile sa se rumeneasca, iar foaia e aurie.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.

Mousse de portocale:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se ia budinca de pe foc, se acopera cu o folie, ca sa se evite formarea pojghitei si se lasa sa se raceasca.

Gelatina se dizolva in sucul rece de portocala si se lasa sa se umfle, apoi se fliudizeaza cateva secunde la microunde. Se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor in budinca racita.

Ciocolata o topim cu untul si frisca la foc mic, fara a fierbe. Se da deoparte si se omogenizeaza, apoi se lasa la racit. Se imparte in 3.

3 blaturi din cele 4 se ung cu ciocolata racita si usor intarita.

In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara se pune un blat, o parte din mousse-ul de portocale. Se repeta operatiunea cu toate celelalte blaturi si parti de crema.

Se da la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca, felii de portocale si carlionti de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Sylvia 1

26.02.2011, 23:59

Nu stiu cum se face ca nu am dat f usor in ultima vreme peste bunatatile facute de tine

gaby_duceag 1

16.04.2011, 18:48

ela
11.02.2011, 12:20

Zmeurel este cadoul de ziua mea????? wow...ce cadou....cat am voie sa il pastrez???

adry88 1

04.07.2011, 16:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata