Daca tot este toamna am zis sa fac ceva mai deosebit.
Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit.
Trecem la blat.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm si se da la cuptor la foc potrivit 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit
Crema:
Dovleacul se pune in blender si se face pasta, frisca se bate. Se incorporeaza dovleacul in frisca si se pune gelatina hidratata, se omogenizeaza.
Asamblare
Blatul se taie in doua se insiropeaza. Punem o parte de blat in tava in care l-am copt, jumatate de crema, blat si iarasi crema. Se da la figider 1-2 ore.
1
gelatina se prepara conform intructiunilor de pe ambalaj