Am inceput sa pregatesc mousse-ul de ciocolata
Intr-o cratita cu apa fiarta am pus un bol de sticla in care am asezat ciocolata rupta bucati, la foc mic si amestecand din cand in cand. Cand este topita am dst deoparte si am turnat apa fiarta si am ametecat cu un tel foarte bine pana cand am aobtinut o crema omogena.
Albusurile le-am batut spuma peste care adaug putin cate putin zaharul, pana obtinem o spuma tare si ferma.
Am batut frica pana se intareste bine cu ajutorul telului.
In bolul cu ciocolata adaug albusurile si amestecam cu telul cu miscari ample, pana se incorporeaza bine totul, apoi adaugam frisca pana obtinem un mousse delicios.
Am introdus la frigider, pana am pregatit blatul, adica l-am taiat obtinand 3 bucati.
Blatul este cel cu reteta http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-66801.html, pe care l-am facut cu cateva ore inainte.
Am insiropat primul strat, am pus crema cateva visine, blat, crema, visine, blat insiropat si crema, imbracand tortul. Deasupra am sfaramitat putina ciocolata si am "imprastiat-o"
L-am introdus la frigider si a2a zi este delicios de servit.
Pofta mare!