Cunosc putine prajituri care se gatesc cu legume.Aceasta e o reteta minunata.se gateste putin diferita in varianta italiana dar, eu o prefer pe cea suedeza.
V-o recomand!!
Pentru Blat :
Pentru crema :
Se bat cele 3 oua cu tot cu galbenu, bine la urma zaharul,apoi intr-un lighenas aparte se amesteca cu o lingura faina,vanilia,drojdia praf,scortisoara,cardemuma,ghimbirul si sarea.
Odata ce ouale si zaharul sunt batute bine se pune cate o lingura din toata compozitia din lighenas si se bate pana ce am varsat-o pe toata.se pune uleiul sau margarina topita si la urma de tot morcovi rasi.(eu pun foarte foarte multi morcovi cred ca 600gr caci imi ramane blatul mai moale si e mai gustos).
Se unge tava cu unt si se da cu pesmet sa se dezlipeasca usor cand e coapta.Se lasa la cuptor la 150° timp de 45'min.(la mine a stat o ora si 15' asta ptr. ca nu am un cuptor asa bun dar voi verificati cu scobitoarea).
Odata racit tortul se bate la mixer untul,zaharul,lamaia rasa si branza philadelphia si se glazureaza tortul..Si aici puteti dubla portia .E gustos!!