Tort cu mere umplute si crema de branza

de diana_k in Torturi, 21 Noi 2011 | 7351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 1/2 cana fructe uscate: caise, stafide, coji de portocala confiate..etc
  • 1/2 cana nuci taiate marunt
  • 20ml coniac
  •   pentru aluat
  • 200g unt sau margarina
  • 2 cani faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 ou
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 plic praf de copt ...5 g. 
  • pentru umplutura de branza
  • 500g branza dulce
  • 200ml smantana
  • 1/2 cana gris
  • 1/2 cana zahar
  • 2 pliculete zahara vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere umplute si crema de branza:

pentru inceput taiem fructele uscate bucatele mici si le punem la inmuiat cu lichiorul
apoi pregatim aluatul: faina o framatam cu untul, adaugam apa, apoi oul, zaharul si praful de copt. punem aluatul la rece pentru 1 ora.
pregatim umplutura de branza
smantana o frecam cu zaharul, adaugam grisul, ouale, vanilia, romul si branza dulce data prin sita. se poate pregati si in robotul de bucatarie.

ungem  o tava cu inel cu unt si tapetam cu aluatul, avand grija sa acoperim bine si peretii ei.
pregatim merele, le curatam de coaja si scoatem miezul, avem grija sa nu stricam peretii si fundul lor.
asezam merele in mijlocul tavii si le umplem cu fructele scurse de lichid si amestecate cu nuca

turnam cu atentie branza in jurul merelor, nu umplem tava pana sus, lasam o distanta de 2 cm pana la marginea tavii dam tava la cuptor pentru 50 minute, la 180g.

facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca si ornam dupa preferinta, eu am folosit o glazura din albus de ou batut cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere umplute si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea