Tortul meu preferat de cand eram mica...as putea sa mananc un tort doar eu :))
Pentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul.
Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la cuptor). Duca ce s-a caramelizat zaharul ungem tava de copt pe margini cu zaharul. Apoi asezam jumatatile de mar pe fundul tavii/oalei pana se raceste zaharul si se intareste.
Spargem 6 oua si le batem cu cele 10 linguri de zahar apoi adaugam laptele si turnam peste mere. Punem tava la cuptor si o lasam la foc mediu pana pregatim blatul.
Blat : separam albusul de galbenus din celelate oua ramase. Albusurile le batem cu mixerul impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si le batem bine. Cu o lingura de lemn incorporam faina pana la omogenizare.
Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste. Cu grija intindem blatul peste tot si apoi dam iar la cuptor pana la coacere, aproximativ 50 minute, in functie de cuptor.
Lasam tortul in tava pana se raceste complet. Dupa ce s-a racit punem deasupra tavii platoul pt tort si intoarcem tava cu fundul in sus.
Se prepara frisca conform instructiunilor si se orneaza dupa placul inimii cu frisca, fructe etc.
1
aveti grija ca platoul pe care puneti tortul sa fie perfect drept altfel o sa se crape deasupra.