Special pentru sotu' :))
Blat 1
Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate se lasa la racit pe gratar. Se taie in doua(o taietura) si se decupeaza inimioare cu forma.
Blat 2
Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt.Se pune jumatate in tava(26cm diametru), apoi se pun inimioarele cu capul in jos, si apoi cealalta jumatate de blat.Se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate si se lasa la racit . Blatul se taie in 3(2 taieturi).
Sirop
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema
500 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. 100 ml se pun peste amidon si se omogenizeaza. Cand laptele clocoteste se adauga amidonul, amestecand continu pana se ingroasa. Se lasa la racit.Frisca se bate. La final se incorporeaza frisca in crema rece.
Glazura
Ciocolata se rupe bucati se adauga frisca si se pune pe abur,se lasa pana se omogenizeaza, se racoreste putin.
Asamblare
Feliile de blat se insiropeaza , se pune o parte de blat , crema, cand punem a doua parte de blat trebuie sa avem grija sa fie inimioarele formate, apoi punem crema si deasupra glazuram.
1
Crema poate fi si de lamaie.