Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

de Andra_Constantinescu in Torturi, 16 Iun 2016 | 4701 vizualizari

 

Cred ca iesea foarte bun tortul asta daca nu adaugam si siropul de fructe, atat la inghetata, cat si la blat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 4 galbenusuri;
  • 200 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml lapte;
  • 450 ml frisca lichida indulcita;
  • 150 g cirese fara samburi + o lingura zahar;
  • 100 g visine fara samburi + doua linguri zahar.
  • Pentru blat:
  • 60 g unt moale;
  • 110 g zahar;
  • 4 albusuri;
  • 1 ou;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g faina;
  • o lingurita de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri lapte;
  • 50 g cirese fara samburi + o lingurita zahar;
  • 50 g visine fara samburi + o lingura zahar.
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine:

Inghetata:

Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.

Se pune o cratita cu putina apa la fiert.

Galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se amesteca cu laptele si 250 ml frisca lichida. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana cand se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu crema din galbenusuri, dupa care se baga la congelator. Inghetata se mixeaza din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata. 

Blat:

Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga zaharul, apoi albusurile, oul si esenta. Se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. La final, se adauga fructele si siropul lasat de acestea. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit, la ultima mixare a inghetatei se adauga in aceasta fructele (eu am adaugat si siropul de la fructe, dar din cauza lui s-au format ace de gheata dupa aceea), apoi se pune inghetata peste blat. Se introduce tava la congelator. Dupa ce inghetata se intareste, se poate decora tortul cu cateva cirese cu codite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013