Tort cu iaurt si capsuni

de Criss in Torturi, 6 Iun 2012 | 16807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 linguri faina
  • Crema
  • -1 cutie 500 g iaurt cu capsuni
  • -300 g capsuni
  • -zahar dupa gust
  • -300 ml frisca
  • -1 plic gelatina
  • -4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Se bat albusurile spuma, se adauga apoi zaharul si vanilia si se bat pana se topeste zaharul si spuma ramane tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile si in final faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava detasabila, tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Gelatina se hidrateaza in lapte. Capsunile se taie cubulete si peste ele se pun 2 linguri de zahar. Iaurtul se amesteca cu zahar pudra dupa gust si cu frisca batuta. (Eu am adaugat 2 linguri zahar pudra, pentru ca si frisca si iaurtul sunt indulcite.) Se dizolva gelatina si se toarna peste crema de iaurt si frisca.

Inelul detasabil se aseaza pe o tava. Se pune blatul de tort. Eu l-am insiropat cu sirop lasat de capsuni. Se toarna crema de iaurt. Deasupra se pun felii de capsuni si se toarna o glazura din tort gelee transparent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata