Tort de castane

de deliciousflavours in Torturi, 25 Noi 2011 | 7094 vizualizari

 

Tortul acesta de castane l-am pregatit cu mareee drag in cinstea mamei mele scumpe, care si-a serbat onomastica in weekendul ce a trecut. Este un tortulet simplu, dar aromat, datorita atat castanelor cat si romului din compozitie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat  
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 60 gr unt/margarina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema  
  • 300 ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr unt/margarina
  • 100 gr zahar praf
  • 250 gr piure castane
  • 1 fiola esenta rom 
  • Pentru ornat  
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet intaritor pentru frisca
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 linguri smantana dulce

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de castane:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.

Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta si ornam dupa placul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alinutzika 1

26.11.2011, 15:27

trebuie sa fie tare bun

Oana 1

27.11.2011, 12:06

De unde ai luat piure de castane? am vazut ceva la borcane...dar nu stiu cum e...ador castanele! iar tortul e minunat!

deliciousflavours 1

27.11.2011, 12:29

Va multumesc din suflet atat pentru urari cat si pentru aprecieri! Va cu drag!
Oana draga, piureul l-am cumparat de la Profi si este congelat (http://www.agrirom.ro/brand/tati), dar sunt sigura ca gasesti si-n alta parte, nu doar la Profi. :**

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si vanilie