Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.

de gaby_duceag in Torturi, 17 Apr 2011 | 8090 vizualizari

 

La multi ani, fete dragi. Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de toti cei dragi, sa aveti parte de bucurii si impliniri iar necazurile sa va ocoleasca.
La multi ani, Ina. La multi ani, Bunica.La multi ani, Kamy! La multi ani, Luk!.La multi ani,Brandusa!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 50 gr ciocolata alba
  • 3 linguri cacao
  • 25 gr unt
Frisca:
  • 500 gr frisca lichida
  • 400 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita coaja rasa portocala
  • in plus: 3-4 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.:

Blat.
Topim untul si-l lasam la racit
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.

Tapetam forma de tort (cu diametrul de 22 cm) cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
Dam la cuptorul preincalzit cu 5 min. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 min.
Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.

Lasam la racit

Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 min apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.

Sirop.
Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.

Asamblare:

Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat (nu trebuie insiropat tare pentru ca trage umezeala si de la frisca).
Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.

TIPS-URI

1

Nota: daca doriti un alt decor reduceti cantitatea de frisca. Eu am folosit pentru umplut cam..1/3 + vreo3 linguri frisca iar restul a intrat la ornat. Deci ar fi suficiente 400-450 gr pt umplut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort festiv