Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.

de gaby_duceag in Torturi, 17 Apr 2011 | 7999 vizualizari

 

La multi ani, fete dragi. Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de toti cei dragi, sa aveti parte de bucurii si impliniri iar necazurile sa va ocoleasca.
La multi ani, Ina. La multi ani, Bunica.La multi ani, Kamy! La multi ani, Luk!.La multi ani,Brandusa!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 50 gr ciocolata alba
  • 3 linguri cacao
  • 25 gr unt
Frisca:
  • 500 gr frisca lichida
  • 400 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita coaja rasa portocala
  • in plus: 3-4 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.:

Blat.
Topim untul si-l lasam la racit
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.

Tapetam forma de tort (cu diametrul de 22 cm) cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
Dam la cuptorul preincalzit cu 5 min. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 min.
Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.

Lasam la racit

Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 min apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.

Sirop.
Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.

Asamblare:

Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat (nu trebuie insiropat tare pentru ca trage umezeala si de la frisca).
Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.

TIPS-URI

1

Nota: daca doriti un alt decor reduceti cantitatea de frisca. Eu am folosit pentru umplut cam..1/3 + vreo3 linguri frisca iar restul a intrat la ornat. Deci ar fi suficiente 400-450 gr pt umplut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (61)

gaby_duceag 1

23.04.2011, 23:04

Multumesc mult, Brandusa
Paste linistit si voua, cumpatare si binecuvantare de Sus!

gaby_duceag 1

23.04.2011, 23:05

Adevarat a inviat!

adry88 1

31.05.2011, 20:57

tare frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort roz