Tort cu doua creme si cirese confiate.

de dicarmencitta1957 in Torturi, 15 Feb 2010 | 6738 vizualizari

 

Acest tort l-am facut in ajunul Craciunului.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua.
  • 8 linguri de zahar.
  • 8 linguri de faina.
  • 1 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte fiert.
  • 250 gr zahar.
  • 6 galbenusuri.
  • 200 gr unt.
  • 1 plic de zahar vanilat.
  • zeama de la 1 buc.lamaie
  • 1 baton de vanilie.
  • 80 gr amidon alimentar(3 linguri,cu varf).
  • Pentru insiropat avem nevoie de:
  • 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker.
  • 3 linguri de Amaretto.
  • siropul din borcanul cu cirese.
  • 200 ml ness.
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 borcan cirese in sirop,de cirese (Kaufland),pentru ornat tortul.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme si cirese confiate.:

Blatul:

Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful de copt si il amestecam cu faina.Faina se pune cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Dupa ce am pregatit compozitia de blat de pandispan,pregatim tava in care o sa-l coacem blatul,punand hartie de copt.Eu fac acest blat intr-o tava, care i se detaseaza peretii.Dam tava la cuptorul deja incins si lasam cam 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt.

Crema de vanilie:

Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar intr-un vas, se amesteca cu amidonul alimentar si treptat se subtiaza cu laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat,batonul de vanilie(razuim ce are in interiorul batonului) si se pune crema la foc mic, amestecandu-se mereu pana ce va da in fiert,lasand compozitia sa mai fiarba 2 minute.Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga untul frecat cu restul de zahar si zeama de la 1 lamaie.

Un sfert din crema o vom amesteca cu 2 linguri de cacao+4 libguri de zahar brun si o vom pune pe blatul din mijloc.Restul de crema se va pune pe celelalte blaturi.Mentionez ca avem 3 blaturi,deoarece blatul l-am impartit in 3.Aceasta crema din mijloc eu am amestecat-o cu 2 linguri de cacao,dar o putem amesteca cu ness sau capuccino.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme si cirese confiate." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 11:22

Cred ca a fost primul tort pe care l-am pus si nu am trecut tot ceea ce era de trecut.Cu scuzele de rigoare,fiind la inceput nu mi-am dat seama.Este un tort foarte gustos,iar ciresele din borcan sunt super-gustoase.

Bya Ralu 1

17.06.2013, 21:44

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu capsuni si ricotta