Tort cu cremă Nutella

de elucubratiiculinare in Torturi, 18 Oct 2012 | 23698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 300 g zahăr,
  • 260 g făină,
  • 30 g cacao,
  • 10 g praf de copt,
  • 100 ml lapte.
  • Cremă:
  • 300 g Nutella,
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri amidon (făină),
  • 2 linguri zahăr,
  • 200 ml frișcă.
  • Sirop:
  • 300 ml apă,
  • 150 g zahăr.
  • Ornamente:
  • fulgi de migdale,
  • fulgi de ciocolată
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă Nutella:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacao. Separăm ouăle. Batem bine albușurile cu 150 g zahăr. În alt castron batem gălbenușurile cu 150 g zahăr. Se amestecă albușurile cu gălbenușurile ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă amestecul de făină, alternând cu laptele călduț. Compoziția se pune într-o formă de tort rotundă unsă bine cu unt. Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 50-60 minute. Se va lăsa la răcit (de preferat peste noapte), după care se va tăia în 3 părți egale.

Pentru sirop se pune la fiert apa cu zahărul și se lasă să dea câteva clocote (pentru 2-3 minute). Se lasă la răcit.

Pentru cremă: Se amestecă laptele cu zahărul și amidonul. Se pune pe foc și se amestecă bine până se leagă. Adăugăm cele 2 gălbenușuri și amestecăm în continuare. Se oprește focul și se lasă la răcit. Numai după ce s-a răcit bine se amestecă cu Nutella și cu frișca bătută.

Pentru asamblare: Se însiropează primul blat cu 1/3 din cantitatea de sirop. Se unge cu 1/4 din cremă. Peste primul blat, se pune cel de-al doilea blat, se însiropează și se unge cu 1/4 din cremă. Se adaugă și ultimul blat, se însiropează și se unge cu restul de cremă atât deasupra, cât și pe laterale. Se ornează cu fulgi de ciocolată și fulgi de migdale.

TIPS-URI

1

Blatul este bine să se facă cu o zi înainte de asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 15:52

rhapsody multumesc

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 15:56

mihaelar63 daca as mai avea as da la toata lumea

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 16:30

multumesc pentru aprecieri si va trimit numai pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)