Am luat mascarpone cu gandul de a face tiramisu...insa mama nu a fost prea incantata ,si am zis ca renunt si fac altceva..da o sa fac candva si tiramisu..sa vedeti ce a iesit..
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca.
apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste.
separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat.
incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone.
luam o tava,nu prea mare(eu am facut in vasul yena),si o tapetam cu folie alimentara.
mai intai inmuiem cate un piscot,in cappucino si le punem pe peretii vasului pe lungime.
pe fundul vasului punem felii de portocala si kiwi.
apoi ungem cu un strat gros ,de crema,aproape jumatate din crema.
inmuiem iar piscoturi si acoperim primul rand de crema.
apoi stropim piscoturile cu sos de ciocolata,si ungem iar cu un strat subtire de crema.
asezam felii de mandarina si portocala,iar peste restul de crema.
mai asezam si ultimul rand de piscoturi inmuiate.
lasam totul pana a doua zi.
a 2 a zi,taiem marginile de piscoturi,cele ce le-am pus pe pereti,pentru ca nu a fost la fel de inalt tortul ca si piscoturile puse pe margini.
apoi il rasturnam pe o tava.
taiem din el si servim.