Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400

de Dea_Dea in Torturi, 17 Oct 2014 | 34124 vizualizari

 

Preferatul meu

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 3 linguri zahar pentru topit
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 4-5 mere
  • BLAT:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400:

Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. e toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 min.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Blatul se toarna peste crema si se lasa la copt 25-30 min. Se lasa la racit apoi se rastoarna pe platou.

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Cerasela_Bella 1

05.11.2014, 10:52

Am o dilema...cum au ajuns merele la mijloc?

gaby_duceag 1

24.10.2015, 14:54

cerasella, cand torni compozitia pentru crema de zahar merele se ridica la suprafata asa ca atunci cand il rastorni (cu susul in jos ) ) merele se plaseaza pe mijloc.
acu l-am bagat si eu la cuptor

DanielaAbuhalima 1

15.10.2018, 20:27

Felicitari pt reteta 400....la cat mai multe la fel de bune ai delicioase!😘

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars