Tort cu crema de vanilie si mascarpone

de alilianaa in Torturi, 23 Iul 2014 | 7039 vizualizari

 

Un dulce care mi-a dat emotii..il vroiam tare frumos (nu ca-s priceputa la decorat) pentru ca era pentru cineva tare drag.... de frumos nu prea, dar de gust, o bunatate..s-a halit pana la ultima bucatica... racoros, fara coacere. Ca de vara.
Scuzati prezentarea finala... In sectiune am prins doua pozici dar nu se pot descarca...

 

INGREDIENTE

  • 50 de piscoturi
  • Crema:
  • 700 ml lapte,
  • un praf de sare,
  • 170 g zahar,
  • 4 oua,
  • 3 linguri rase amidon,
  • o cutie mascarpone,
  • 3/4 plic gelatina,
  • esenta vanilie
  • Sirop:
  • o cana zahar,
  • o cana si jumatate lapte
  • Crema ciocolata:
  • 100 frisca,
  • 250 g ciocolata
  • Ornamente:
  • 100 g frisca si bobite de ciocolata,
  • 3 linguri de finetti,
  • 2 patrate ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si mascarpone:

Crema: ouale se freaca bine cu zaharul, un praf de sare,  pana se obtine o spuma. Se adauga amidonul si se omogenizeaza peste care se adauga laptele in fir subtire. Dupa omogenizare se pune crema pe foc. Cand are consistenta unei budinci o dam de-o parte. Cand s-a racit bine, adaugam crema mascarpone lingura cu lingura si mixam. La final punem gelatina hidarata si topita. Mixam.

Siropul: se pune la caramelizat  o cana de zahar, cand capata culoarea caramelului adaugam laptele cu grija si lasam la topit. 

Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc pana la punctul de fierbere si se adauga ciocolata. Se lasa la topit, se da la rece.

Frisca: se mixeza bine, se da la rece

Moatele:  3 linguri finetti amestecate su 3 linguri sirop de cicolata ( 2 patrate de cicolata ( de menaj) topita in 4 linguri de apa)

Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara am intins o folie. Am pus o parte din crema de vanilie, un rand de piscoturi ( trecute prin caramelul de lapte), apoi crema de cicolata peste care am pus crema de vanilie, alt rand de piscoturi. Tava se pune la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa cateva ore, rasturnam tava ( cu grija) pe o tava de marimea potrivita. Se scoate folia. Se imbraca tortul in  frisca. Din finetti si sirop de cicolata a rezultat o crema cu care au facute moatele de pe tort.  La final se pun bobite de cicolata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort tren cu crema de vanilie si ciocolata