Un dulce care mi-a dat emotii..il vroiam tare frumos (nu ca-s priceputa la decorat) pentru ca era pentru cineva tare drag.... de frumos nu prea, dar de gust, o bunatate..s-a halit pana la ultima bucatica... racoros, fara coacere. Ca de vara.
Scuzati prezentarea finala... In sectiune am prins doua pozici dar nu se pot descarca...
Crema: ouale se freaca bine cu zaharul, un praf de sare, pana se obtine o spuma. Se adauga amidonul si se omogenizeaza peste care se adauga laptele in fir subtire. Dupa omogenizare se pune crema pe foc. Cand are consistenta unei budinci o dam de-o parte. Cand s-a racit bine, adaugam crema mascarpone lingura cu lingura si mixam. La final punem gelatina hidarata si topita. Mixam.
Siropul: se pune la caramelizat o cana de zahar, cand capata culoarea caramelului adaugam laptele cu grija si lasam la topit.
Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc pana la punctul de fierbere si se adauga ciocolata. Se lasa la topit, se da la rece.
Frisca: se mixeza bine, se da la rece
Moatele: 3 linguri finetti amestecate su 3 linguri sirop de cicolata ( 2 patrate de cicolata ( de menaj) topita in 4 linguri de apa)
Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara am intins o folie. Am pus o parte din crema de vanilie, un rand de piscoturi ( trecute prin caramelul de lapte), apoi crema de cicolata peste care am pus crema de vanilie, alt rand de piscoturi. Tava se pune la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa cateva ore, rasturnam tava ( cu grija) pe o tava de marimea potrivita. Se scoate folia. Se imbraca tortul in frisca. Din finetti si sirop de cicolata a rezultat o crema cu care au facute moatele de pe tort. La final se pun bobite de cicolata.