Tort cu crema de unt si nuca

de Rocsi in Torturi, 18 Ian 2014 | 25709 vizualizari

 

Pentru acest week-end am ales sa fac un mic tortulet cremos, cu nuca, aromat, ce mai o nebunieeee....Vi-l recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 2 linguri si 1/2 pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt de calitate
  • 2 linguri crema de ciocolata
  • 200 gr nuca macinata
  • 90 ml lapte
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 3 linguri crema de lichior de cafea (optional)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 8 jumatati miez de nuca
  • 3 linguri zahar
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt si nuca:

Blatul:

Separam ouale si mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi incorporam zaharul. Adaugam galbenusurile si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Intr-un bol punem praful de copt, faina, pesmetul, cacaoa, nuca macinata si le amestecam bine. Le punem treptat peste compozitia de oua, coaja rasa de portocala si invartim cu o paleta de silicon.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o nivelam. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute. Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Indepartam putin din margini, apoi taiem 3 bucati egale de blat pe latime.

Crema:

Infierbantam laptele, il turnam peste nuca macinata sa o oparim si lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam spuma impreuna cu zaharul pudra. Adaugam crema de ciocolata, crema de lichior,  vanilia, apoi nuca racorita si mixam bine. Impartim crema in 3 partie egale.

Siropul:

Amestecam toate ingredientele, le punem pe foc pana se topeste zaharul apoi il lasam sa se raceasca. Pe un platou asezam prima bucata de blat, insiropam si ungem cu prima parte din crema. Asezam al doilea blat, insiropam, ungem iar cu crema, iar blat, iar insiropam si punem si ultimul strat de crema. Cu o lingurita facem mici adancituri.

Decorul cu nuca:

Caramelizam 3 linguri de zahar. Infingem niste scobitori in jumatatile de miez de nuca, le trecem prin caramel si le asezam pe o hartie de copt pana se intaresc putin. ( De aici am preluat ideea acestui decor. Multumesc Ela). Cu acestea decoram tortul, presaram si cativa fulgi de ciocolata alba apoi il dam la rece.

Este un adevarat deliciu!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort 2011 cu blat caramel şi cremă de griş