Un dulce super rapid, dar destul de versatil mi s-a părut ;) Am mai încercat acum vreo 5-6 ani, am dat greș, au ieșit tari și fazi :( și m-am lăsat păgubașă! :D Acum mulțumită site-ului Bucătăraș.ro, am reușit să trec peste acest handicap;) .Rețetele postate de Mena și Ianculubita m-au pus la treabă;). Dacă și Edi a fost mulțumit, atunci declar această rețetă super bună;)
Brânza, zahărul, zahărul vanilinat, parful de sare, ouăle, făina, grișul, coaja de lămîie zaharisită și praful de copt se amestecă energic într-un vas. Se va obține un aluat lipicios. Prima oară m-am speriat, dar având exepriența trecută nu am mai adăugat făină pentru a obține un aluat ferm. Așa că m-am jucat un pic, am înfăinat mâinile și am făcut 8 bile mai mari cu gaură la mijloc, ce le-am pus la prăjit în uleiul încins.
Acestea s-au gătit la foc iute, întorcându-se de două ori pe fiecare parte. Din aluatul rămas am format 8 biluțe ce de asemenea le-am prăjit în uleiul încins. Pe o farfurie se așează un inel prăjit, se pun 2-3 linguri de smântână, apoi se adaugă o bilă și se adaugă din belșug dulceață de afine/vișine ((http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html) după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună! ;)
1
Atenție papanașii se servesc fierbinți, imediat după ce se prepară;)