Tort cu crema de nuci si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 29 Mai 2010 | 6801 vizualizari

 

E o bunatate si cine doreste il astept la o felie!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cu nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • faina  cam 10-11 linguri am pus eu
  • pentru crema:
  • 1 praf crema vanilie dr oetker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cana nuca macinata
  • sirop de fructe de padura (am folosit cam 200 ml)
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci si fructe de padure:

blatul:ouale se mixeaza cu zaharul.

peste se pune smantana si nuca macinata.

apoi se adauga esenta de vanilie,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina treptat.

blatul obtinut se pune intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt,se da in cuptorul incins pana e copt.

cand e gata il scoate ,il lasati sa se raceasca si il taiati in doua.

crema se prepara conform instructiunilor de pe plic .

cand e gata se pune si nuca macinata si se ameteca bine cu o lingura de lemn.

pe un platou se pune primul blat de tort si se insiropeaza din abundenta cu sirop de fructe da padure(siropul fiind destul de dulce si gros am mai pus si putina apa in el sa fie mai subtire).

dupa ce se insiropeaza se toarna toata crema si se intinde uniform.

se pune peste cea de a 2a foaie de blat aceasta asemenea insiropand-o bine.

frisca se bate si ea conform instructiunilor.

cu mai putin de trei sferturi se imbraca tortul ,deasupra si pe parti.

 in restul de frisca pastrata se pun 2 linguri de sirop de fructe de padure si o lingura de cacao si cu ea se orneaza dupa preferinte .

se da la rece ,iar dupa cateva ore se poate servi.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu cirese