Tort cu crema de mascarpone si piersici

de mirela0911 in Torturi, 22 Iun 2016 | 5339 vizualizari

 

Pentru ca a fost ziua fiicei mele, i-am pregatit acest tort mai deosebit, cu o crema pufoasa, aromata si delicioasa si bineinteles ca nu puteau lipsi nici personajele Disney.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 piersici mari din compot

Pentru ornat:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 1 foaie de napolitana cu desen
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si piersici:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare u un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se pune apa si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se obtine o emulsie. Se toarna peste spuma si se amesteca usor. Se adauga apoi faina in 2-3 reprize si se omogenizeaza. Se imparte compozitia in 3 parti. O parte se toarna intr-o tava in forma de inima iar celelalte doua parti se toarna intr-o tava dreptunghiulara. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se lasa la racit, de preferat peste noapte. Se taie in doua ambele blaturi.

Sirop: Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la racit apoi se adauga coaja rasa de portocala.

Crema: Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra. Smantana se mixeaza pana se intareste. Piersicile se dau prin blender pana se obtine o pasta fina. Se amesteca apoi toate la un loc, obtinand o crema pufoasa si aromata.

Pe o tava se aseaza un blat dreptunghiular. Se insiropeaza, se pune un strat de crema si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Deasupra se aseaza o parte din blatul in forma de inima, facand priza cu celalalt blat printr-un strat de crema. Se insiropeaza blatul, se pune restul de crema si se aseaza celalalt blat insiropat.

Smantana si frisca lichida se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Cand a ajuns la consistenta dorita se opreste mixarea. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Se aseaza deasupra foaia de napolitana apoi se orneaza dupa imaginatie cu restul de frisca.

Se da la frigider inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Foaia de napolitana am decupat-o in functie de forma tortului (foaia fiind A4).

2

Se pot inlocui persicile din crema cu alte fructe de sezon.

3

Se poate orna dupa imaginatie si fara foaie de napolitana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (37)

laura_n 1

27.06.2016, 17:56

La multi ani, Mirela! Sa va traiasca, multa sanatate si pe voi mereu alaturi!
Tortul este minunat, chiar ma gandeam cat de mult suflet pune o mama intr-un lucru pe care il face si il dedica puiului!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:57

La multi ani!

Ancutsa 1

04.07.2016, 12:00

Foarte frumos, cred ca fost tare incantata! Sa va traiasca! Mie imi plac foarte mult Frozen! am si pahare cu personajele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de afine