Tort cu crema de mar

de aziz in Torturi, 4 Apr 2012 | 6002 vizualizari

 

Sincera sa fiu am pornit sa fac asa un desert simplu sa-i zicem un fel de chec si am ajuns la un tortulet delicios.....totalmente neintentionat ....dar noua ne-a placut ....reteta de blat ar da bine si la briose zic eu,asa ca daca va bate vre-un gand nu ezitati.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 375 gr faina
  • un praf de copt
  • 3 oua
  • 205 gr zahar
  • o lingura gem sau marmelada de portocale sau ce va place eu am pus mar
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • Crema de mar:
  • 6 mere
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri corn flour sau amidon alimentar
  • 100 ml suc de mar
  • 100 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • Sirop :
  • suc de mar 200 ml
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • un puding de vanilie
  • 2-3 picaturi colorant rosu
  • 150 ml lapte rece
  • un kiwi
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mar:

Blatul este tare simplu de facut mixam ingredientele. Adica: ouale+zaharul+marmelada+untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit smantana lichida. Punem in vas de sticla 20/20 cm uns cu unt si tapetat cu faina si dam la cuptorul preincalzit 150 -160 grade cam 40 minute; incercam cu scobitoarea daca iese curata scoatem afara si lasam la racit. Eu am taiat blatul in doua si abia la sfarsit m-am gandit ca i-ar fi stat foarte bine in trei.

Crema:se curata merele si se taie cubulete si se stropesc cu sucul de lamaie. Punem apoi la foc mic pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasam pana se patrund merele si adaugam sucul de mar amestecat cu amidonul. Dam 2-3 clocote timp in care devine budinca adaugam scortisoara si lasam la racit.

Pentru ornat se amesteca frisca lichida cu pudingul de vanilie si 150 ml lapte rece,iar la sfarsit colorantul.

Se taie blatul cel mai bine in trei se insiropeaza cu sucul de mar se adauga crema de mar apoi se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema diplomat