Tort cu crema de iaurt si ananas

de Mirela Suba in Torturi, 29 Apr 2013 | 10537 vizualizari

 

Sper sa va placa,este un tort light si usor!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 200 gr frisca Hulala
  • un plic intaritor frisca
  • 375 gr iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr ananas(siropul pastrati-l pentru blat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si ananas:

Blatul: 3 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si se bat pana devine o crema groasa si lucioasa,se adauga apoi 3 galbenusuri si treptat se adauga si faina. Intr-o tava forma de tort,se pune foaie pergament si apoi se pune inelul si se blocheaza,se toarna aluatul pentru blat obtinut.

Se da la cuptor si se lasa pana trece testul cu scobitoarea. Iar apoi scoateti inelul de pe forma si lasati sa se raceasca blatul.

Plicul de gelatina se pune in 100 ml lapte intr-o oala mica si se lasa 10 min.

Ananasul se pune intr-o strecuratoare si deasupra daca doriti puneti zahar.

Intr-un bol se bate frisca si se adauga spre final intaritorul de frisca.

Intr-un alt bol,se amesteca iaurtul cu cele 2 linguri de zahar pudra,daca doriti mai dulce se mai poate adauga zahar pudra. Apoi puneti oala mica cu gelatina si laptele pe foc,ATENTIE! focul sa fie mic si amestecati continu fara ca sa inceapa sa fiarba gelatina,dupa ce s-a dizolvat gelatina,o puneti in bolul cu iaurt si amestecati pana devine o pasta si apoi puneti frisca si ananasul stors bine de zeama si amestecati.

Blatul daca s-a racit,se insiropeaza cu siropul de la ananas,apoi se toarna crema si se pun optional sau nu bucati de ananas si se da la frigider pentru o ora.

Va doresc Pofta Mare!

TIPS-URI

1

In loc de ananas se pot folosi si capsuni proastete sau bucati de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure