Tort cu crema de ciocolata

de Lau in Torturi, 20 Iul 2011 | 3576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 6 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • CREMA
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 1 ciocolata
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • DECOR
  • frisca
  • cirese
  • ornament de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

BLAT: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie, esenta, zaharul vanilat, faina cernuta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-se pune laptele pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca amidonul cu putin lapte si se adauga peste lapte, atunci cand da in fierbere. Se amesteca continuu pana se ingroasa crema si se opreste focul. Se amesteca untul cu zaharul pana se face o crema si se amesteca cu crema. Ciocolata se topeste dupa care se amesteca cu crema.

ASAMBLARE-se taie blatul racit in 2. Se insiropeaza prima foaie se adauga crema, se aseaza a 2 foaie si se insiropeaza putin. Decoram cu frisca,cirese.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]