Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

de Rocsi in Torturi, 25 Ian 2014 | 11598 vizualizari

 

Maine am un sarbatorit important in familie, si anume iubitul meu. Am ales sa ii pregatesc un tort cu o crema de cafea, o alta de mascarpone cu fructe si un blat rosu ca sa combin cumva culorile alb-rosu pentru ca este dinamovist si sa desenez cainele sau mai stiu eu ce chiar nu ma pricep. La multi ani iubitul meu! Dumnezeu sa iti dea sanatate tie si celor dragi, sa ai parte de multe bucurii, impliniri, clipe frumoase, ocrotire la tot pasul si multe reusite in viata. O zi minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • putin colorant rosu praf
  • un praf de sare
Crema de cafea:
  • 250 ml frisca lichida
  • 170 gr ciocolata alba
  • 80 ml cafea preparata
  • 3 linguri visine fara samburi
Crema de mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 portocala potrivita
  • 100 gr ananas cuburi
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cu varf frisca mixata
Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 2 linguri zahar
  • cateva fasii coaja de portocala
Glazura:
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 80 gr frisca lichida
  • 150 ml frisca lichida pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe:

Blatul:

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat.

Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam.

La final punem praful de colorant rosu. Impartim compozitia in 3 parti egale.

Ungem o tava, cu diametrul de 26 cm, cu unt, o tapetam cu faina si turnam prima parte de compozitie.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 10-12 minute pana este gata prima foaie.O scoatem si o lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu celelalte doua.Puteti sa coaceti si tot blatul o data.

Crema de cafea:

Rupem ciocolata alba bucatele si o punem intr-un bol la topit pe baie de aburi.

In acest timp preparam si cafeaua, dulce, mai amara, asa cum va place.

Cand ciocolata s-a topit luam bolul de pe baia de aburi, punem 1/4 din cafea si amestecam bine.

Adaugam restul de cafea, apoi frisca lichida nemixata si le amestecam pana la omogenizare.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam crema la frigider cel putin 3-4 ore.

Cand o scoatem de la rece va fi tot lichida, dar sa nu va speritati pentru ca totul este foarte bine.

Mixam la viteza potrivita si cand incepe sa se ingroase, marim viteza si o batem pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de mascarpone:

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cele 3 linguri de frisca.

Curatam portocala si o taiem cubulete, ananasul il facem bucatele mici si le incorporam in crema.

Siropul:

Intr-un ibric punem apa, zaharul, fasiile de coaja de portocala si le trasferam pe foc.

Il lasam sa dea cateva clocote apoi il dam deaparte sa se raceasca.

Vom obitne un sirop cu aroma de portocala foarte bun.

Tava in care am copt foile de blat o tapetam cu folie alimentara.

Asezam primul blat, il insiropam, punem circa jumatate din crema de cafea, o nivelam iar deasupra infingem visinele.

Punem a doua foaie, insiropam, crema de mascarpone, ultima foaie si iar insiropam.

Glazura:

Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu 80 ml frisca lichida intr-un vas mai gros.

Le punem la foc mic pana ciocolata este topita in totalitate

O turnam calda deasupra tortului si o nivelam cu o paleta de silicon.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Scoatem tortul pe un platou si imbracam marginile cu restul de crema de cafea.

Mixam 150 ml frisca lichida si ornam tortul dupa preferinta. Eu am facut niste dungi cu colorant rosu in pos, apoi am pus frisca si am ornat.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie crema de cafea..Multumesc mult Laura!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Negresa de post