Tort cu crema de branza si ciocolata

de mirela0911 in Torturi, 4 Ian 2011 | 5253 vizualizari

 

Am vrut sa iasa altfel, inspirandu-ma dintr-o revista dar nu a iesit blatul ca sa-l pot taia in trei, asa ca a trebuit sa modific reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:  
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • Pt.crema de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata neagra
  • 20 g unt
  • esenta rom
  • Pt.crema de branza
  • 250g branza dulce grasa
  • 250 ml frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta vanilie

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si ciocolata:

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile amestecate cu uleiul. Se incorporeaza faina usor dupa care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus intr-o tava mai mare si din cauza asta nu l-am putut taia in trei). Se da la cuptor pt 45 de minute la foc potrivit dupa care se lasa la racit in tava. Se taie in doua.

Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele si untul, se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la racit dupa care se tine la frigider cateva ore.

Crema de branza: se bate frisca cu zaharul dupa care se adauga branza si esenta de rom si se bat in continuare pana se omogenizeaza.

Asamblarea tortului: luam primul blat si-l insiropam bine (eu am facut sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa ochi). Cu un posh punem crema de branza in cercuri lasand cate un rand liber intre ele. Cand am terminat cu crema de branza, umplem celelalte spatii cu crema de ciocolata batuta cu mixerul pana devine spumoasa. Lasam putina crema si pentru ornat.

Se pune celalalt blat pe care l-am insiropat si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu ciocolata si mure