Am vrut sa iasa altfel, inspirandu-ma dintr-o revista dar nu a iesit blatul ca sa-l pot taia in trei, asa ca a trebuit sa modific reteta de baza.
Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile amestecate cu uleiul. Se incorporeaza faina usor dupa care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus intr-o tava mai mare si din cauza asta nu l-am putut taia in trei). Se da la cuptor pt 45 de minute la foc potrivit dupa care se lasa la racit in tava. Se taie in doua.
Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele si untul, se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la racit dupa care se tine la frigider cateva ore.
Crema de branza: se bate frisca cu zaharul dupa care se adauga branza si esenta de rom si se bat in continuare pana se omogenizeaza.
Asamblarea tortului: luam primul blat si-l insiropam bine (eu am facut sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa ochi). Cu un posh punem crema de branza in cercuri lasand cate un rand liber intre ele. Cand am terminat cu crema de branza, umplem celelalte spatii cu crema de ciocolata batuta cu mixerul pana devine spumoasa. Lasam putina crema si pentru ornat.
Se pune celalalt blat pe care l-am insiropat si se orneaza dupa preferinte.