Am mancat la Bunica si mi-a placut foarte mult.Am asteptat un moment special ca sa-l prepar si care ar fi fost mai bun decat noaptea dintre ani?
Blatul
Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului.
Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura.
Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins.
Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
Crema
Caramelizam zaharul intr-o cratita cu acelas diametru cu cea in care am copt blatul.
Tapetam cratita cu zahar caramelizat si lasam sa se raceasca.
Crema
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea ferma.
Scoatem telurile.
Adaugam dulceata de trandafir si amestecam usor.
Punem compozitia de bezea in cratita tapetata cu zahar caramelizat ,punem cratita intr-o alta cratita cu apa fierbinte si dam la cuptor pentru 35 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Cand este copt ,stingem focul si lasam sa se raceasca in cuptor.
Blatul il taiem in doua.
O parte din blat o punem deasupra cremei si rasturnam cratita.
Ridicam cratita si punem si a doua parte de blat.
Glazura
Intr-un ibric sau cratita mai mica punem la topit ciocolata cu untul.
Le aducem in punctul de fierbere,stingem focul si amestecam bine pentru omogenizare.
Turnam ciocolata peste tort si o intindem usor pe toata suprafata.
Am decorat cu o mandarina.