Tort cu ciocolata,nuci si coniac

de Toamna07 in Torturi, 10 Mai 2013 | 6606 vizualizari

 

Un tort plin de ciocolata buna,nuca si coniac fin!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 450 ml frisca lichida
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g unt
  • 50 ml. lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,nuci si coniac:

Mod de preparare blat:

Batem ouale intregi cu zaharul timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao,cernuta,putin cate putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma cu diametrul de 28 cm,tapetata cu hartie de copt(daca aveti o forma de calitate,de teflon,nu mai este nevoie de hartie de copt).:) Dam tava la cuptor preincalzit pentru 40 de minute, la 180 de grade. Cand este gata si trece testul cu scobitoarea,mai lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa, sa se raceasca. Blatul rece se taie in 3 felii.

Nu aveti nevoie de praf de copt!

Crema:

Intr-un vas,topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si laptele.Cand s-a topit o dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.Adaugam peste ea frisca batuta tare;o incorporam usor in ciocolata. Acum, adaugam nucile macinate fin, esenta de rom si coniacul. Crema aromata o dam la frigider.

Siropul:

Intr-o craticioara, punem zaharul si-l caramelizam usor pana devine brun,adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul,fierbem cateva minute.Cand s-a racit adaugam esenta de rom si coniacul.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul  la microunde,in pasi de cate 30 de secunde, amestecam de fiecare data.

Montam tortul pe un platou:

Crema o impartim in doua parti egale,iar siropul in 3 parti. Asezam primul blat,insiropam si intindem o parte din crema cu o spatula.Continuam pana la ultima felie de blat insiropat. Deasupra turnam glazura si decoram dupa imaginatia fiecaruia!:)

Este un tort delicios.

Multumesc Licuta Marin pentru reteta acestui tort minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,nuci si coniac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800