Un tort plin de ciocolata buna,nuca si coniac fin!:)
Mod de preparare blat:
Batem ouale intregi cu zaharul
Nu aveti nevoie de praf de copt!
Crema:
Intr-un vas,topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si laptele.Cand s-a topit o dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.Adaugam peste ea frisca batuta tare;o incorporam usor in ciocolata. Acum, adaugam nucile macinate fin, esenta de rom si coniacul. Crema aromata o dam la frigider.
Siropul:
Intr-o craticioara, punem zaharul si-l caramelizam usor pana devine brun,adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul,fierbem cateva minute.Cand s-a racit adaugam esenta de rom si coniacul.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul la microunde,in pasi de cate 30 de secunde, amestecam de fiecare data.
Montam tortul pe un platou:
Crema o impartim in doua parti egale,iar siropul in 3 parti. Asezam primul blat,insiropam si intindem o parte din crema cu o spatula.Continuam pana la ultima felie de blat insiropat. Deasupra turnam glazura si decoram dupa imaginatia fiecaruia!:)
Este un tort delicios.
Multumesc Licuta Marin pentru reteta acestui tort minunat!