Am pregatit acest tort pentru aniversarea sotului meu si am incercat sa combin ingredientele solicitate de sarbatorit.
Pentru blatul de cacao am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 2 linguri de faina si cacao si am copt la 180 de grade Celsius.
Pentru blatul cu stafide am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 3 linguri de faina si stafidele si am copt la 180 de grade Celsius.
Crema de ciocolata: am topit in cuptorul cu microunde ciocolata impreuna cu smantana lichida (2 minute si 30 de secunde). Am amestecat bine pentru ca ciocolata sa se topeasca integral. Am lasat in frigider pana cand crema s-a intarit (aprox 2 ore). Cand crema s-a racit si a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema aerata.
Pentru cremele cu mascarpone am dizolvat agar agarul in 100 ml apa si l-am fiert pentru foarte scurt timp. Am amestecat agar agarul cu jumatate din cantitatea de mascarpone, apoi am adaugat si restul de mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de fructoza. Jumatate din crema am amestecat-o cu nucile caramelizate in 2 linguri de fructoza, restul l-am lasat simplu. Visinele le-am fiert timp de 3 minute cu 2 linguri de fructoza. Cand am luat de pe foc am adaugat gelatina si am lasat sa receasca putin.
Cele 2 blaturi le-am taiat pentru a obtine cate 2 discuri egale. Intr-o tava rotunda am asezat primul disc de blat de cacao, am pus jeleul de visine, crema simpla de mascarpone, discul de blat cu stafide, crema de ciocolata, discul de blat cu stafide, crema de mascarpone si nuci caramelizate, al doilea disc de blat de cacao. Am ornat cu frisca, nuci si ciocolata.