Tort cu ciocolata, visine si nuca

de alldaycooking in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 9569 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru aniversarea sotului meu si am incercat sa combin ingredientele solicitate de sarbatorit.

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Blat stafide:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 3 linguri faina
  • 1 mana de stafide
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata (Milka)
  • Creme cu mascarpone:
  • 750 gr mascarpone
  • 6 linguri fructoza
  • zahar vanilat
  • 300 gr visine (congelate)
  • 3 gr gelatina
  • 5 gr agar agar
  • 1 mana de nuci
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahat vanilat
  • nuci
  • ciocolata maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, visine si nuca:

Pentru blatul de cacao am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 2 linguri de faina si cacao si am copt la 180 de grade Celsius.

Pentru blatul cu stafide  am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 3 linguri de faina si stafidele si am copt la 180 de grade Celsius.

Crema de ciocolata: am topit in cuptorul cu microunde ciocolata impreuna cu smantana lichida (2 minute si 30 de secunde). Am amestecat bine pentru ca ciocolata sa se topeasca integral. Am lasat in frigider pana cand crema s-a intarit (aprox 2 ore). Cand crema s-a racit si a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema aerata.

Pentru cremele cu mascarpone am dizolvat agar agarul in 100 ml apa si l-am fiert pentru foarte scurt timp. Am amestecat agar agarul cu jumatate din cantitatea de mascarpone, apoi am adaugat si restul de mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de fructoza. Jumatate din crema am amestecat-o cu nucile caramelizate in 2 linguri de fructoza, restul l-am lasat simplu. Visinele le-am fiert timp de 3 minute cu 2 linguri de fructoza. Cand am luat de pe foc am adaugat gelatina si am lasat sa receasca putin.

Cele 2 blaturi le-am taiat pentru a obtine cate 2 discuri egale. Intr-o tava rotunda am asezat primul disc de blat de cacao, am pus jeleul de visine, crema simpla de mascarpone, discul de blat cu stafide, crema de ciocolata, discul de blat cu stafide, crema de mascarpone si nuci caramelizate, al doilea disc de blat de cacao. Am ornat cu frisca, nuci si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

alldaycooking 1

30.01.2012, 15:18

Multumesc mult!

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:59

bun bun

alldaycooking 1

30.01.2012, 18:49

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si ciocolata