Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)

de corina241 in Torturi, 28 Oct 2010 | 7113 vizualizari

 

mi-a lasat gura-apa de cand am vazut reteta aceasta....si cum fetita mea cea mica implinea in cateva zile 3 anisori am incercat-o....o reusita!!!!s-a mancat TOT in cel mai scurt timp....abia mi-a ramas o feliuta pentru poza(ca doar trebuia sa impart si cu voi)

 

INGREDIENTE

Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 50g cacao
  • 1 praf de copt
  • 15ml esenta rom
Blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 10 ml esenta de rom
Crema:
  • 250g ciocolata menaj
  • 200ml frisca lichida
  • 1 cubulet unt
  • 10 ml esenta de rom
Glazura:
  • 150g ciocolata de menaj
  • 100ml frisca lichida
  • 1 cubulet de unt(cat cel de drojdie)
Sirop:
  • 50ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 15 ml esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha):

Blatul de cacao:Albusurile le batem separat,adaugam zaharul dupa ce acestea s-au intarit si batem in continuare pana se topeste zaharul.Galbenusurile le amestecam cu uleiul in alt castron,separat.Cand s-au legat ca o maioneza subtire le adaugam peste albusuri.Faina,cacao si praful de copt le turnam in ploaie peste intreaga compozitie,iar la sfarsit esenta de rom.

Pregatim o tava rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt,punem compozitia si o dam la cuptor(incins la 180°) pentru 35 min.

Blatul de nucaSe procedeaza ca si la blatul de cacao,iar la final se adauga nuca macinata.

Crema de ciocolata:Ciocolata o punem in bucati impreuna cu frisca si untul la fiert pe bain-marine .Cand a fiert bine o dam jos de pe aragaz si amestecam in continuare cca 1 minut.

Glazura:Procedam la fel ca si la crema de ciocolata,ingredientele fiind aceleasi(doar cantitati diferite)

Siropul:Intr-un ibric punem apa,zaharu si esenta de rom la fiert si o lasam sa dea un clocot,apoi dam siropul la racit.

Asamblare:Blatul de cacao dupa ce s-a racit se taie in 2 si se insiropeaza.peste prima parte de blat insiropat se toarna 1/2 din crema de ciocolata,apoi punem blatul cu nuca insiropat si el,cealalalta jumatate ramasa din crema si la sfarsit partea a-2-a din blatul de cacao.

Am ornat cu glazura si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuci