Tort cu ciocolata si mascarpone II

de nadina73 in Torturi, 21 Noi 2010 | 6277 vizualizari

 

Iarasi tort?..da ,am zis e luna cadourilor...am promisiunea de la Tatiana ca o sa primesc si poza cu sectiune taiata,deci va poftesc la masa

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 40 ml apa rece
  • 40 ml ulei

Crema:

  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1ciocolata neagra 150 g
  • 500 frisca
  • 3 linguri zahar

Decor:

  • 200 frisca
  • putina crema
  • bombonele ciocolata

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si mascarpone II:

Se pregateste blatul:

Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare Se pun galbenusurile amestecate cu apa, se amesteca usor se pune si uleiul,faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm cu hatie de copt si se pune compozitia de blat.

Se coace 30 minute la 16o grade

Crema:

Se rupe bucatele ciocolata se pune la foc cu 100 ml frisca lichida pana se topeste dupa care se lasa la racit.

Mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu 350 frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar se amesteca bine, dupa care se pune ciocolata racita si se mai mixeaza 3 minute  .

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul ,se pune apa si se lasa sa se topeasca bine tot zaharul,dupa ce s-a racit se pune esenta

Se insiropeaza bine blatul taiat in doua cu acest sirop.

Asamblare:

Se taie blatul in doua, se insiropeaza bine dupa care se pune crema trei sferturi din ea,un sfert ramane pentru ornat.

Se pune al doile blat se insiropeaza

Se imbraca cu crema si se decoreaza cu frisca ,bombonele................

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)