Pentru ca pe 28 Februarie baiatul meu Gabi a implinit frumoasa varsta de 21 de ani am facut acest tort pentru el
Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit ptr 35-40min.
Crema: topim ciocolata impreuna cu smantana, adaugam untul. Cand s-a racit se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.
Ptr sirop: zaharul se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa calduta si se lasa pe foc pana se formeaza siropul.
Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, apoi un strat gros de frisca. Imbracam tortul in glazura de ciocolata(topim ciocolata cu smantana), ornam cu frisca si bombonele dupa preferinta.