Tort cu ciocolata si capsuni

de Laly in Torturi, 8 Sep 2011 | 4705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4oua
  • 1 1/2 cesti cu faina
  • 2 cesti cu zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • CREMA GANACHE DE CIOCOLATA:
  • 300 gr ciocolata amaruie de menaj
  • 400 ml frisca lichida
  • un borcan compot de visine 
  • GLAZURA:
  • 210 gr ciocolata amaruie
  • 165 ml frisca lichida
  • 40 gr unt moale
  • capsuni pentru decor
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

BLATUL:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.Se taie blatul pe trei nivele.

CREMA:

Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur.Mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata. Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem crema racita bine pana isi dubleaza volumul.Adaugam visinele din compot si omogenizam incet,ca visinele sa-si pastreze forma.

GLAZURA:

Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie sa nu de in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Adaugam frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita.
Lasam la racit cateva minute.

ASAMBLARE:

In tava in care am copt blatul punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot.Punem o parte din crema,blat insiropat si apoi crema.Punem si ultimul blat.

Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

irena 1

04.03.2012, 21:17

Bun si frumos prezentat !

Laly 1

04.03.2012, 21:35

Simona poti pune ce doresti in interior.Eu am avut ramase visine din compot,capsunile le papase copilul

cocolina 1

30.05.2012, 19:21

foarte bun si delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"