Tortul este facut de mult, l-am facut pentru ziua surorii mele, insa abia acum il postez, iar cu ocazia asta doresc tuturor celor care-si sarbatoresc azi onomastica, un sincer La multi ani!!!
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 20 - 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.
Pentru ciocolata de casa se procedeaza asa:
Apa se fierbe cu zaharul cca 5 minute ( nu trebuie sa se faca un sirop prea gros, deoarece nu trebuie sa se intareasca foarte tare ) dupa care se ia de pe foc si se adauga untul.
Cand acesta s-a topit adaugam laptele praf si cacaoa, si se amesteca pana se omogenizeaza.
Optional se poate adauga si esenta de rom.
Se toarna 1/2 din ciocolata fierbinte peste primul blat, care se insiropeaza inainte, se pune si celalalt blat insiropat, dupa care se toarna si restul de ciocolata.
Glazura:
Se rupe ciocolata bucati, se adauga frisca si untul intr-un ibric, dupa care se pune pe foc, amestecand continuu pana se omogenizeaza.
Se da la rece pana incepe sa se intareasca.
Se acopera tortul cu aceasta glazura.
Se orneaza cu grilaje de ciocolata, bomboane si flori din lapte praf.