Tortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. A fost un tort foarte gustos dupa cum au zis destinatarii :)
Crema: amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora.
Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.
Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in doua.
Asamblare:
- asezam prima foaie si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop
- ungem foaia de blat cu o treime din crema peste care punem feliile de banane apoi peste banane punem inca o treime din crema (daca va e mai usor impartiti din start crema in trei parti - in 3 boluri)
- urmeaza cea de a doua foaie de blat pe care o insiropam cu restul de sirop
- imbracam tortul in crema ramasa
- trei capsuni punem im mijloc iar restul taiate in doua le punem de jur imprejur deasupra
- ciocolata o topim pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si trasam dungi de ciocolata peste fiecare fruct
- ornam cu fulgi de ciocolata alba si mai stropim deasupra cu glazura neagra daca tot ne ramane din ea
Dam tortul la frigider aprox 3 ore inainte de servire sau pana a doua zi.