Tort cu capsuni

de mimmi in Torturi, 3 Iul 2013 | 4000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • 500 g capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 100g zahar pudra
  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si cacao. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri. Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pregatim gelatina pe care o lasam la inmuiat in putina apa rece, dupa care pe bain-marie o amestecam pana se dizolva (mare grija, gelatina nu se fierbe, deoarece i se distrug proprietatile). Zdrobim capsunile cu ajutorul unei furculite, dupa care adaugam zaharul. Batem frisca cu mixerul si adaugam treptat piureul de capsuni. La sfarsit incorporam si gelatina si mixam 1-2 minute.

Taiem blatul in doua, insiropam cu un sirop facut din apa, esenta vanilie si zahar. Peste prima felie de blat se intinde jumatate din crema de capsuni, asezam a doua felie de blat si crema ramasa. Ornam dupa bunul plac si dam tortul la rece, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]