Tort cu capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 18 Mai 2011 | 4689 vizualizari

 

L-am facut cadou unei prietene de-a mamei si cand l-a vazut i-au dat lacrimile, asa mult m-am bucurat incat mi-au dat si mie lacrimile, asta a fost cea mai mare rasplata pentru munca mea :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • ~ 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 250 ml iaurt de capsuni
  • un plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • capsuni
  • 1 plic gelatina
  • pentru ornat:
  • 1 plic tort jele rosu
  • capsuni
  • frisca
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.

Pregatim crema:

Mixam laptele cu praful de crema si zaharul, dupa care adaugam aiurtul de capsuni si omogenizam. Punem gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet in crema si dam 5-10 min la rece, dupa care punem capsuni taiate cubulete ( cate va las inimioara :)))

Tapetam forma in care am copt blatul ( forma detasabila ) cu folie alimentara ( eu mi-am dat seama abia cand am vrut sa pun, ca n-am, asa ca am pus folie de aluminiu) punem primul blat pe care il insiropam cu sirop de capsuni, apoi un strat de crema, al 2- lea blat si iar crema si dam la rece cat pregatim jeleul.

Jeleul il pregatim conform instructiunilor de pe pachet si-l turnam caldut peste crema. Dam din nou la frigider app 20 de minute, dupa care desfacem cu grija forma, dam la o parte folia si mutam cu grija tortul pe un platou.

Ornam cu frisca si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort teren de fotbal