Tort cu capsuni

de crisstina in Torturi, 3 Iul 2009 | 6181 vizualizari

 

Un tort ideal pentru zilele toride de vara deoarece este usor si racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 4 Oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:500g iaur
  • 250g frisca
  • 200g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • vaniliePentru decor:gem de capsuni
  • gelatina rosie
  • 250g capsuni.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

1.Pentru blat bateti ouale cu zaharul pana se transforma in spuma.
Cu grija pui si amestecul de faina cernuta cu praful de copt.
2.Torni aceasta compozitie intr-o forma cu diametrul de 26 cm si dai la cuptor pentru 45 de min .
3.Dupa ce s-a copt,lasi blatul se raceasca si il tai in doua pe orizontala.Speli tava,o usuci,o ungi cu ulei si presari zahar pudra.Asezi in ea blatul de jos.
Amesteci iaurtul cu frisca si vanilia si zaharul.
4.Prepari gelatina cu apa rece dupa instructiuni.O aduci la punctul de fierbere (dar nu o fierbi caci se taie ) si o amesteci cu iaurtul .
5.Acest amaestec il torni in tava peste blat, pui capsuni taiate feli si peste ele pui un nou strat de crema si a doua felia de tort.Dai la frigider 4 ore sau mai mult.



6 .Scoti apoi cercul tavi,acoperi cu gem partea a doua a blatului si decorezi cu capsuni taiate,prepari gelatina rosie asa cum scrie pe plic.Torni gelatina rosie numai in partea de sus a tortului, peste capsunni,dai la frigider pentru 60 de minute si apoi servesti tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si piersici