Tort cu buttercream si nuci caramelizate

de cccris in Torturi, 17 Feb 2010 | 6993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de pandispan
  • 1 pachet unt la temperatura camerei
  • 120gr ciocolata
  • 500 gr zahar pudra
  • 5-6 linguri de lapte
  • 2-3 linguri vanilie
  • 2-3 linguri dulceata de portocale
  • 3 linguri apa
  • 1-2 miini de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu buttercream si nuci caramelizate:

Ciocolata se topeste la baie de abur, se raceste putin, se adauga peste unt si se freaca bine de tot cu mixerul pina devine o crema pufoasa.

Se adauga cite un pahar de zahar si o lingura de lapte, se amesteca bine. Procedati  asa pina se termina zaharul. La sfirsit se adauga vanilia. Daca e prea groasa crema se mai pune putin lapte, daca e prea moale se mai pune zahar.

Se amesteca dulceata de portocale cu apa si se insiropeaza primul blat. Se intinde jumatate de crema pe primul blat. Se adauga si al doilea blat si se pune la frigider.

Nucile se taie bucatele potrivit de mari, se prajesc nu foarte tare intr- o lingurita de unt si se adauga putin zahar pudra pina la caramelizarea lui. Trebuie sa dati focul mic si sa aveti mare grija sa nu se arda nucile. Mai luati cratita de pe foc din cind in cind. Se lasa sa se raceasca. Se acopera si al doilea blat cu crema, se modeleaza dupa gust si se orneaza cu nucile caramelizate.

TIPS-URI

1

merge si cu niste fructe de padure proaspete, dar nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu buttercream si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anastasia 1

17.02.2010, 23:05

i-mi place cum arata in stil rustic si gustul cred ca este pe masura

ala_oancea 1

18.02.2010, 20:38

Foarte bun si arata minunat

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:42

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale