Tort cu budinca de portocale

de Lau in Torturi, 29 Mar 2014 | 3089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema de portocale
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml suc de portocale(proaspat stors)
  • Crema 1
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • capsuni
  • Decor
  • 300 ml frisca
  • 1 plic 3 in 1
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de portocale:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa si amestecam pana ce se omogenizeaza. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste amestecul de ou si amestecam cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,

Crema 1 - mixam smantana cu zaharul dupa care incorporam in frisca mixata.

Crema de portocale - batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecat cu putin suc de portocale, amestecam adaugand treptat sucul de portocale. Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingorasa crema, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Asamblare - pe un platou adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema 1, deasupra adaugam capsuni taiate felii, budinca de portocale si dam la frigider 1 ora. Scoatem tortul de la frigider adaugam a 2 foaie de blat insiropam si decoram cu frisca (dupa ce am mixat-o la final am adaugat 1 plic de 3 in 1)

Dam la rece minim 2 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

30.03.2014, 11:35

Corina mai schimbam si meniul

gaby_gabytza 1

03.04.2014, 12:09

bunatateeeeeee

-Licurici- 1

11.12.2017, 11:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale