Tort cu branza

de Lau in Torturi, 25 Iun 2014 | 5043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguir zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri dulceata de coacaze
  • 200 ml frisca
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 g frisca
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza:

Blat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si ciocolata rasa. Amestecam cu o lingura cu miscari usoare, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema de branza - branza o mixam cu zaharul, adaugam dulceata si omogenizam. Adaugam frisca mixata si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Crema de ciocolata - ciocolata o rupem bucatele, adaugam 200 g frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avand grija sa nu fiarba. Dam la frigider cateva ore, dupa care o mixam pana devine o crema pufoasa, apoi o amestecam cu restul de frisca mixata inainte.

Asamblare - asezam prima foaie pe un platou - o insiropam - punem cremele in 2 pungi si alternam compozitiile (ca la sah) adaugam a 2 foaie - insiropam - adaugam cremele). Daca am inceput cu crema de branza prima data a 2 foaie vom incepe cu crema de ciocolata) ungem tot tortul cu frisca si dam la rece cca 1 ora dupa care decoram cu ciocolata topita si moturi de frisca

Dam la rece 2 ore inainte de servire,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Amareta