Deoarece astazi este ziua bunicii mele m-am decis sa ii fac un mic tort. Initial am vrut sa ii fac un blat de vanilie cu nuca (bunicii ii plac prajiturile cu nuca) dar pe cand sa aduc vasul unde tinem nuca observ ca este gol. Am vazut ca am niste stafide langa acel vas asa ca m-am gandit ca sa le inmoi in alcool apoi sa le incorporez in blat. A iesit foarte bine chiar daca nu am avut nuca, buncii i-a placut mult si a fost delicios.
1. Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu foiate de copt 3 tavi de copt a cate 15 cm diametru.
2. Pentru blat, pune la incalzit stafidele cu vermouthul pentru 2 min apoi lasa sa stea 10 minute.Bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza apoi untul urmat de stafidele impreuna cu vermouthul. Amesteca faina cu praful de copt apoi inglobeaza in compozitia precedent.
3.Imparte aluatul in cele 3 tavi si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blaturile sa se raceasca complet.
4. Pentru crema, topeste ciocolata impreuna cu frisca, amestecand pana la omogenizare. Da acest sos de ciocolata la rece pentru 1-2 ore, pana cand se intareste.
5. Intr-un vas bate untul cu zaharul, cacaoa si vanilia. Dupa cele 1-2 ore, scoate “sosul” inarti de ciocolata si bate-l pana devine crema. Incorporeaza crema precedent si amesteca pana la omogenizare.
6. Pentru asamblare, taie fiecare blat in jumatate, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu crema si aseaza un al blat deasupra. Repeta procedura cu restul blaturilor si cremei. La final imbraca intreg tortul cu crema ramasa.