Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
La multi ani! pentru toti bucatarasii care poarte numele Sf. Arhangheli Mihail siGavriil pe care ii sarbatorim astazi cat si celor apropiati lor.
Blatul:
Se mixeaza albusul de la cele 3 oua cu zaharul pana stau pe teluri,se adauga galbenusurile , apoi cele 3 linguri cu nuca si faina amestecandu-se usor de jos in sus. Intreaga compozitie se toarna intr-o forma cu marginile detasabile. Forma poate fi unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit timp de 35-40 min. sau cand incepe sa se rumeneasca se face testul cu scobitoarea.
Cat blatul sta la copt se pregateste frisca:smantana se bate cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca circa8-10 min.
Cand blatul este copt se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate ,se taie in 3 parti.
Crema1: 250 g. duceata de gutui se mixeaza bine si se amesteca impreuna cu frisca.
Crema 2: va pun putin la munca si va rog sa cautati PELTEA DE GUTUI in retetele mele. 150g. peltea am pus-o pe foc si am inmuiat-o putin. Separat am pus la inmuiat gelatina. Am pus gelatina peste pletea si am tinut-o pe foc pana s-a topit gelatina. Am lasat sa se raceasca putin si apoi am introdus vasul in congelator pentru 15-20 min.
Siropul: pentru insiropat se foloseste sirop din compotul de gutui.
Asamblare: o parte din blat se insiropeaza , se pune crema 1, blatul urmator, sirop si crema de peltea, al treilea blat +sirop. Ornarea ramane la dorinta fiecareia.
1
Nuca poate fi inlocuita cu migdale sau alune.
2
Crema de peltea este practic un jeleu de gutui.
3
Pentru ornare am caramelizat 3 linguri de zahar si am facut diferite figurine.Zaharul ars l-am turnat pe o hartie de copt uns cu f. putin ulei.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola