eu am facut doua torturi identice pe care le-am "unit" . din unul am decupat o semiluna sa il pot uni cu celalalt formand cifra 8, iar partea decupata am pus-o deasupra formand acea denivelare de sosea .
blat:
separam albusurile de galbenusuri
untul il frecam spuma cu zaharul
adaugam galbenusurile usor batute
ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o incorporam in amestecul cu unt
apoi in reprize adaugam lapte/faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea/iar lapte/iar faina,pana cand se termina ambele
albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor
adaugam esenta
se coace intr-o forma cu diametrul de 25,aprox 40-50min.,la foc potrivit
crema:
mixam bine frisca
murele le facem piure
gelatina o punem in 2-3 linguri de apa .o lasam 3minute
adaugam apoi, peste, 30ml apa si diluam amestecul la bain marine
ciocolata o topim intr-o lingura de smantana,la foc mic
amestecam: frisca,murele,coniacul,gelatina racita,ciocolata
asamblare:
taiem blatul in 3
intr-un inel de tort asezam primul blat,il insiropam-nu foarte tare ,(eu am facut un sirop din zeama de la mure-fusesera congelate),intindem uniform jumatate din cantitatea de crema,punem al doilea blat,insiropam si intindem restul de crema
asezam si ultimul blat si dam la rece pt 3ore
scoatem inelul si decoram dupa preferinta