Este primul meu tort de acest gen si al doilea in pasta de zahar. Nu e perfect dar eu sunt multumita de ce a iesit. Iar domnul caruia i-a fost destinat :D a avut parte de surpriza vietii lui. :) Si desigur a fost mai mult decat incantat de surpriza dulce din partea sotiei.
Interiorul, mousse de ciocolata alba, ciocolata amaruie si fructe de padure.
Greutate: 2.600 g
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea.
Mousse de fructe de padure: Gelatina se hidrateaza in putina zeama lasata de fructe. Fructele de padure le-am lasat sa se decongeleze, apoi le-am pasat pentru a le indeparta samburii. Peste piureul de fructe se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc sa se infierbante si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie fiert. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste gelatina, apoi se lasa crema la racit.
Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de fructe de padure. Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si o lingurita gelatina) In cele doua boluri se pune folie alimentara, se pun de jur imprejur piscoturi insiropate si taiate la dimensiunea bolurilor, se toarna crema si se pun bolurile in frigider .
Mousse de ciocolata: Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta. Se taie blatul in doua. Prima foaie se pune in tava, cu inelul detasabil. Se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, se pune al doilea blat insiropat. Se pune tortul in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.
A doua zi se unge tortul cu un strat subtire de crema de unt pentru a se putea lipi pasta de zahar. Se pun "silicoanele" :D, se ung si acestea cu un strat subtire de crema de unt si apoi se acopera tortul cu pasta de zahar colorata in culoarea pielii, apoi se orneaza dupa imaginatie. :D