Tort bust

de MIUTA in Torturi, 18 Apr 2011 | 8116 vizualizari

 

Reteta cu nr.100.Imi cer scuze ca nu am o felie de tort sa-l vedeti cum arata dar l-am facut cadou nasului nostru de ziua lui.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 4 pl.zahar vanilat
  • o lingura cacao
  • CREMA DE VANILIE
  • 2 budinci vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt
  • o esenta vanilie
  • CREMA CIOCOLATA
  • o budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • 100g zahar
  • o esenta de rom
  • 500ml frisca Hulala
  • colorant alimentar rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.

 La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de sare.Cand albusul este bine batut am pus zaharul si am mixat bine din nou pana s-a topit zaharul.Apoi am adaugat cele 5 galbenusuri,am mixat inca un minut.Am pus la sfarsit 1/2 praf de copt si faina 5 linguri.Am amestecat cu o lingura de lemn.Am pus blatul la copt intr-o tava dreptunghiulara.

La fel am procedat si cu blatul de cacao.L-am facut din 5 oua doar ca la sfarsit,cand am pus faina am pus si o lingura de cacao.Am copt blatul tot in tava dreptunghiulara.Am lasat blaturile la racit.

Am facut budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj,dar am pus doar 400 ml lapte/plic de budinca nu 500 cat scrie pe pachet.Am vrut o budinca mai vartoasa.La fel am procedat si cu budinca de ciocolata dar aici am pus zahar mai mult.Budinca de vanilie am facut-o din doua plicuri iar de ciocolata dintr-un singur plic de budinca.

Intr-un vas am mixat untul 300 g.Cand s-a racit budinca am pus 200 g unt in budinca de vanilie si 100 g in budinca de ciocolata.Am impartit untul din ochi.Din crema de vanilie am oprit 5 linguri.Am taiat blaturile in forma de bust iar pe urma le-am taiat in doua foi fiecare.Am umplut pentru inceput blatul maro in care am pus toata crema de ciocolata.Am pus in tava o foaie de blat de vanilie,am insiropat si am pus crema de vanilie jumatate.Peste crema de vanilie se pune blatul umplut cu crema de ciocolata.Deasupra blatului maro se pune restul de crema de vanilie si peste crema de vanilie am pus cealalta jumatate de pandispan simplu de vanilie.

Am facut sanii din bucatile de pandispan care le-am decupat din blaturi.Am pus folie de celofan in doua cescute de cafea.Am pus blat si frisca(5 linguri) amestecata cu o lingura de crema de vanilie pe care am oprit-o.

Se pun sanii pe corp(blat) si se orneaza cu crema de vanilie ramasa(4 linguri).

Frisca se bate si se amesteca cu colorant alimentar.Am ales sa ornez cu frisca deoarece sotului meu nu ii place pasta de zahar.Este primul meu tort sub forma de bust si sper sa fiti ingaduitori cu mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Castel