Tort bust

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 22 Oct 2010 | 6240 vizualizari

 

in sfarsit mi-am facut damblaua, de mult doream sa fac un tort din asta, iar acum i-a venit randul..l-am facut pentru doru, duminica e ziua lui si pe asta l-am facut sa-l ia la munca:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ un pahar faina
  • esenta vanilie
  • 2-3 linguri de nca de cocos verde
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • un iaurt mare de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • pt bust:
  • 6 fursecuri
  • mousse de piersici
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Eu l-am taiat in 2 si am folosit unul singur.

Pregatim mousse-ul:

Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.

Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.

Punem in 2 castronele mici folie alimentara, peste care punem din cateva linguri de mousse, iar peste fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.

Insiropam blatul, apoi punem mousse-ul, iar acum vom rasturna cu grija castonele peste blat.

Ornam cu frisca in care am adaugat colorant alimentar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Stefania