Pentru invitatii la ziua fiicei mele am facut un tort aperitiv. Simplu de facut si de mare efect.
Am mai facut acest gen de mancare doar ca atunci am folosit pieptul de pui ca baza si nu l-am facut atat de "pretentios"
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete.
Se lasa si el un pic la foc dupa care se toarna peste carnea tocata pregatita intr-un bol. Se adauga condimente dupa gust (eu am pus sare si piper), o capatana usturoi, 3 felii de paine inmuiate in lapte si 3 oua.
Compozitia se amesteca si se pune intr-o tava detasabila tapetata cu hartie de copt peste care presaram 2 linguri pesmet. Se da la cuptor pentru 40 minute.
Intre timp cartofii se curata de coaja si se pun la fiert taiati cubulete ca pentru pireu. Cand sunt fierti se mixeaza bine si se adauga treptat: untul, branza, laptele, ouale, sare si nucsoara. Se scoate compozitia din cuptor si se intinde pireul deasupra. Se pastreaza cateva linguri pentru a face forme cu spritul. Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste pireul adica vreo 15-20 minute.
Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit eu am scos inelul detasabil si am am lasat asa pe o farfurie intinsa. Am decorat cu putina varza chinezeasca (asta aveam in casa), masline si trandafiri facuti din rosii.
Incercati ca e simplu si foarte gustos. Pofta buna!!!